5 tipů na věci, které vám nesmí chybět v kufru na dovolenou

Patříte mezi ty, kteří mají sbalený kufr na dovolenou dva dny před odjezdem nebo naopak balíte ve spěchu na poslední chvíli? Ať je to tak nebo tak, přinášíme vám pár tipů na věci, které by v žádné cestovním zavazadle rozhodně neměly chybět.

 

Základní léky

Zdravotní potíže dokážou dovolenou pořádně znepříjemnit, a proto je důležité mít s sebou aspoň základní léky a předejít tím shánění pomoci po místních lékárnách. Přípravky vybírejte podle destinace a náplni vaší dovolené. Mezi základní léky, které byste měli mít s sebou, patří například Ibalgin, který je účinný při mírné bolesti, horečce nebo zánětu.

Cestujete-li do nějaké exotičtější destinace, neměly by vám rozhodně chybět léky proti průjmu, které pomůžou při zažívacích potížích. Mějte na paměti, že při vážnějších zdravotních problémech byste měli vyhledat místní lékařskou péči. 

V neposlední řadě nezapomeňte na náplasti na menší zranění nebo puchýře.

 

Sluneční ochrana

Při letní dovolené je důležité chránit svou pokožku před škodlivými UV paprsky. Není nic horšího, než se první den spálit a zbytek dovolené potom protrpět ve stínu. Nezapomeňte si tedy zabalit sluneční ochranu s vysokým faktorem ochrany SPF. Výběr správného faktoru SPF závisí na vašem typu pokožky a intenzitě slunečního záření v dané oblasti.

Používejte ochranný krém, sprej nebo mléko a aplikujte ho rovnoměrně na všechny odkryté části těla a opakujte aplikaci pravidelně, zejména po plavání nebo pocení. Skvělé jsou například opalovací mléka od české značky Nobilis Tilia, které jsou s minerálními filtry a bez zbytečných toxických látek. Díky tomu jsou šetrné nejen k vaší pokožce, ale i k životnímu prostředí.

Po opalování je také dobré mít po ruce hydratační krém nebo chladící gel, který pokožku uklidní a zvláční. Vyzkoušejte třeba oblíbené zvláčňující tělové máslo po opalování s arganovým olejem. Na sluncem podrážděnu pokožku jsou ideální produkty s výtažky z aloe vera, které má úžasné regenerační vlastnosti. Doporučujeme například krém značky Atlantia aloe.

 

Repelent

Pokud plánujete dovolenou v destinaci, kde jsou komáři nebo jiný hmyz rozšířený, měli byste s sebou vzít účinný repelent. Doporučujeme vyzkoušet repelent Predator, který je oblíbený pro svou účinnost a dlouhotrvající ochranu. 

Skvělou alternativou k repelentním sprejům jsou například náplasti odpuzující hmyz nebo repelentní svíčky, díky kterým se užijete zahradní párty konečně bez otravných komárů.

 

Hry na cesty

Zábava na cestách je důležitou součástí dovolené, zejména pokud cestujete s rodinou nebo přáteli. Zabalte si nějaké cestovní hry, které vám pomohou zkrátit dlouhé cesty nebo čekání na letištích, například karty, šachy, hrací kostky nebo kvízy do kapsy 😊

 

Kosmetika

Když jde o kosmetiku, není potřeba toho balit moc a zároveň není nutné si nijak omezovat. Skvělým řešení jsou cestovní balení vašich oblíbených produktů. Zabalte si menší balení hydratačního krému, opalovacího oleje, čistící emulze a dalších hygienických potřeb, abyste ušetřili místo ve své zavazadlové tašce. Existují také speciální cestovní sady, které obsahují malé lahvičky a nádoby pro vaše oblíbené produkty nebo můžete použít prázdné krabičky, které najdete doma a takovou cestovní verzi svého oblíbeného produktu si vytvořit sami.

 

Nezapomeňte se také předem informovat o podmínkách a specifických potřebách místa, kam cestujete, abyste měli veškeré potřebné informace před odjezdem k dispozici. Doufáme, že vám těchto pár tipů pomůže při balení a na vás už jen bude užít si bezstarostnou dovolenou! :) 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz