Tipy na vánoční dárky

Vánoční období je ideálním časem na projevení lásky a vděčnosti našim rodičům a prarodičům. Není nic hezčího než vykouzlit milované osobě  úsměv na tváři poté, co rozbalí balíček, který ležel pod vánočním stromečkem. Abychom vám usnadnili výběr perfektního dárku, připravili jsme seznam nápadů, které vašim blízkým zaručeně udělají radost. Nechte se inspirovat našimi tipy:

 

Pro babičku a dědečka

Myslete na potřeby a preference rodičů a prarodičů. Mohou ocenit praktické dárky, které jim usnadní každodenní život, jako jsou elektrické vyhřívané dečky, teplé ponožky (co takhle bambusové ponožky přímo s věnováním babičce nebo dědečkovi?) nebo lupa s přisvícením.

Prarodiče často milují vzpomínání na rodinné okamžiky. Vytvořte pro ně fotoalbum s obrázky a popisky z rodinných setkání a událostí. Můžete také darovat digitální foto rámeček, který bude zobrazovat nejnovější rodinné snímky nebo sněžítko, na jehož zadní straně může být právě vaše společná fotka :) 

Pokud je babička šikovná kuchařka, obdarujte ji novým náčiním do kuchyně, například retro balíčkem na vaření , sadou vařeček s věnováním přímo pro babičku nebo nových kuchyňským prkýnkem pro ty nejlepší kuchařky.

Pokud mají prarodiče rádi zahradničení, můžete jim pořídit novou sadu zahradnického nářadí, květinové semínka nebo dekorace do zahrady.

Vděčným dárkem, který nezůstane ležet v koutě, jsou i vitamíny a doplňky stravy. S kloubní výživou (GS Condro Diamant, Cemio Kamzík, Colafit) nebo produkty na podporu imunity (Lipo C, Orthomol Immun, houba Reishi) určitě nešlápnete vedle.

Personalizované dárky

Personalizované dárky jsou vždy hitem. Můžete zvážit fotoknihy, fotokalendář s fotografiemi vnoučat, hrníčky s rodinnými fotografiemi nebo  personalizované dekorační předměty do domácnosti. 

Nejvíce ceněným dárkem může být ten, který pochází přímo z vašeho srdce. Můžete napsat dopis nebo vytvořit tak dárek, který vyjadřuje lásku a vděčnost. Co takhle vlastnoručně vytvořený rodokmen nebo výškový graf pro vnoučata? Tyto dárky ukazují, že jste si dali na jejich výrobě záležet.

 

Společné zážitky

Místo tradičního dárku můžete darovat zážitek, který můžete sdílet jako rodina. To může zahrnovat vstupenky na koncert, divadelní představení nebo do aquaparku. Společné zážitky vytvářejí nezapomenutelné vzpomínky.

 

Dárek pro celou rodinu

Pokud chcete dát dárek pro celou rodinu, zvažte rodinnou deskovou hru, projektor pro domácí kino nebo dokonce víkendový výlet. Pokud je vaše rodina zvídavá, můžete zvážit třeba vzdělávací deskovou hru. Co třeba Znáte Česko, kostky nebo šachy, klasika která neomrzí?

 

Darujte odpočinek

Vánoce jsou bohužel často i stresující obdobím. Kromě shánění dárků je potřeba řádně poklidit a hospodyňky tráví celé dny v kuchyni u pečení vánočního cukroví a dalších pochutin. Poukázky na masáže, wellness procedury nebo víkendový pobyt v lázních mohou být skvělým dárkem pro zasloužený odpočinek a relaxaci.

Pokud hledáte levnější variantu, odpočinou si člověk samozřejmě může i doma. K navození relaxační atmosféry pomůže třeba svíčka nebo aroma difuzér, který oceníte nejen díky provonění místnosti, ale i pro blahodárné účinky aromaterapie a jemného zvlhčování vzduchu.

Doufáme, že vám tento článek pomohl a necháte se něčím inspirovat. Vánoce jsou časem dávání a sdílení, a tak se snažte udělat svým blízkým radost a vytvořit nezapomenutelné chvíle společně. Nezapomeňte na to, že nejlepší dárek je vždy ten, který je vybrán s láskou a přizpůsoben zájmům a potřebám obdarovaných osob.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz